2006. május 22. - EISZ
Útmutató az EISZ használatához idegen IP-című gépekről

Az EISZ-ben található adatbázisokat elsősorban a használatra jogosult intézmények gépein lehet igénybe venni.

A szolgáltatás egy proxy szerveren keresztül ellenőrzi, hogy az Ön gépének IP címe a megadott IP címtartományba esik-e. Ha ez nem teljesül, akkor hibaüzenettel tér vissza a rendszer. Az alább letölthető leírás arról szól, hogy hogyan lehet IP- címtartományokhoz kötött szolgáltatásokat (EISZ) e címtartományokon kívül eső IP- című gépekről – például otthonról – használni.

Ehhez mindössze annyi kell, hogy legyen témaszámunk egy olyan számítógépen, amelyet távolról az ún. SSH (Secure Shell) protokollal el tudunk érni, és amelyről az IP-címhez kötött szolgáltatás már elérhető. Ezzel kapcsolatban, vagy ha bármilyen problémája van, kérjük, érdeklődjön saját intézményének informatikai felelőseinél, rendszergazdájánál.

A Hanák D. Péter által írt útmutató letölthető pdf formátumban.

További hírek
2012. július 26.
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2012. május-június hónapban felsőoktatási intézményekben népszerűsítette a digitális tartalomszolgáltatásait, annak érdekében, hogy a hallgatók, oktatók, doktoranduszok közül minél többen megismerkedjenek az elektronikusan elérhető külföldi és magyar nyelvű lektorált szakirodalmi forrásokhoz való hozzáférés lehetőségeivel.
2014. február 11.

3000 magyar kutató kapcsolati hálóját, publikációit, életútját, kutatási szakterületeit tartalmazza az új adatbázis, amely adattartalmát a Scopus-ból, a lektorált szakirodalom legnagyobb absztrakt és citátum adatbázisából nyeri. Az SciVal Experts magyar kutatókat bemutató adatbázisa az Elsevier B. V. által kifejlesztett egyedülálló szoftver segítségével került kialakításra európai uniós forrásból.

2013. május 27.

Az Elsevier B.V. 2000-ben kezdte meg a tulajdonában levő folyóiratok digitalizálását. Az Elsevier Backfiles on ScienceDirect így mára a világ legjelentősebb tudományos folyóirat archívumává vált, s több mint 7 millió, 1995 előtti cikket tartalmaz. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében szerezte be és bocsátja rendelkezésre a védelmi idő teljes tartalmára.

Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója
Digitális Tankönyvtár felsőoktatási tankönyvek egyetemi jegyzetek folyóiratcikkek elektronikusan
Layout:hu-HU:mtakBanner