2006. november 23. - EISZ
Fontosabb újdonságok az adatbázisokban

Scopus

Web cites (Hivatkozások a hálón)

A Scopus belső hivatkozásain (cited by) és szabadalomhivatkozásain (patent cites) túl az internetről is kínál hivatkozásokat. Így nyomon követhető egy-egy kutatás hatása az internetes irodalomra. A Webcites egy új dobozban jelenik meg a Scopus kivonat és hivatkozások oldalán (abstract and references), és azt mutatja meg, hogy az adott cikk hányszor lett a minőség alapján szelektált webes forrásokban hivatkozva. Erre a számra kattintva a használó az internetes találatok oldalra jut (web results), ahol részletesen megtekintheti mely weboldalak hivatkozták az adott cikket, és egy kattintással eljuthat az adott oldalra is.

Web of Science

Citation Report (Beszámoló az idézettségről)

Ezen eszköz segítségével figyelemmel követhetőek az idézettségi szokások és aktivitás (a Scopushoz hasonlóan). Lehetővé teszi a felhasználók számára egy gyors beszámoló készítését bármelyik általános keresés (general search) találati listájához – ha az nem haladja meg a 10000 találatot. Így gyorsan megtekinthetőek az idézettségi információk (összes citáció, átlagos citáció évente, és a h-index) egyénenként vagy intézményenként. Grafikus összefoglalók is tartoznak a beszámolóhoz, és a funkció lehetővé teszi az önidézések eltávolítását is.

Szerzők könnyebb beazonosítása

Az új cikkeknél (2006-) a szerzők rövidített nevei mellett megtalálható a teljes neve is (J. Smith – John Smith), a könnyebb beazonosíthatóság érdekében.

További hírek
2012. augusztus 10.
Az IEEE ASPP adatbázisokhoz való hozzáférés 2012. augusztus 14-én lejár.
2012. július 26.
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2012. május-június hónapban felsőoktatási intézményekben népszerűsítette a digitális tartalomszolgáltatásait, annak érdekében, hogy a hallgatók, oktatók, doktoranduszok közül minél többen megismerkedjenek az elektronikusan elérhető külföldi és magyar nyelvű lektorált szakirodalmi forrásokhoz való hozzáférés lehetőségeivel.
2010. március 1.
Web of Science szeminárium
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója
Digitális Tankönyvtár felsőoktatási tankönyvek egyetemi jegyzetek folyóiratcikkek elektronikusan
Layout:hu-HU:mtakBanner