2004. november 29. - EISZ
Új funkciókkal és megújult felülettel áll az EISZ portál a felhasználók rendelkezésére.

Impozáns külalakkal, egyszerűsödött belépési lehetőséggel, könnyebb kezelhetőséggel várja régi és új felhasználóit az EISZ Portál. Az EISZ-szel ismerkedők számára pedig részletes segédanyaggal teszik lehetővé a szolgáltatás hatékony használatának elsajátítását. Az Elektronikus Információszolgáltatás továbbra is ingyenesen biztosítja számos hazai és nemzetközi adatbázis elérhetőségét az interneten.

A megújult EISZ felületen a korábbi funkciók és a mindennapos használatot megkönnyítő elemek mellett a gördülékenyebb kommunikációt elősegítő szolgáltatások is helyet kaptak.

A belépés jelentős mértékben leegyszerűsödött. Aki például csak az adatbázisokra kíváncsi, a kezdőlapon elhelyezett Felhasználó név/jelszó megadási lehetőség után, felesleges kattintások nélkül eljuthat azokhoz.

Az új portál egyik újdonsága az elektronikus segédanyag. Ez azok számára készült, akik még csak most ismerkednek az EISZ által kínált lehetőségekkel, vagy már a rendszeres felhasználók közé tartoznak, de szeretnék elmélyíteni az elektronikus információforrásokkal kapcsolatos tudásukat. A jogosult IP tartományokon kívülről is elérhető elektronikus segédanyag segítségével bárki saját tanulási ütemében ismerkedhet meg az őt érdeklő adatbázisok hatékony használatával.

Az új EISZ Portál kifejlesztői szem előtt tartották a szolgáltatást már rendszeresen igénybevevő szakmai közösség érdekeit is. Az interneten bárki számára nyilvánosan hozzáférhető fórummal a tapasztalatcserét kívánják előremozdítani, bízva abban, hogy itt olyan fórumoknak is helyet adhatnak majd, ahol a felhasználók számos különböző területen oszthatják meg egymással gondolataikat, kérdéseikre pedig válaszokat kaphatnak.

Szintén új, interaktív szolgáltatás a szavazódoboz, amelynek segítségével az EISZ munkatársai a felhasználók véleményét kérik majd ki számos kérdéskörben. A korábbi szavazások eredményeit pedig egy archívumban teszik közzé.

Az EISZ programmal és az adatbázisokkal kapcsolatos információkat ezentúl egy helyen, rendszerezve találhatják meg a felhasználók. Az információs oldalak angol nyelven is felhasználóink rendelkezésre állnak.

Az adatbázisok sorrendjét az új EISZ Portálon már tematikusan rendezve találhatják meg az EISZ használói. Az adatbázisok mellett - ahogy önök azt már korábban megszokhatták - aktuális információkat tartalmazó, rövid ismertetőket is találhatnak az érdeklődők.

Az EISZ kabinetfelelősei számára külön, jelszóval védett oldalakat hoztak létre. Ezeken az oldalakon ők első kézből értesülhetnek a tervezett változásokról, felvehetik egymással a kapcsolatot a címjegyzék segítségével. Kérdéseik megvitatására, valamint tapasztalataiknak megosztására külön, zárt fórumot biztosít az új EISZ Portál.

További hírek
2012. szeptember 14.

2012 szeptemberétől hozzáférhetővé válik a felsőoktatás és részben a tudományos kutatóhelyek számára az Elsevier SciVerse 1192 darab e-könyvet tartalmazó e-book könyvtára. A jogosult intézmények számára az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. biztosítja a hozzáférést.

2012. március 14.
Az új portálon egyelőre nem szükséges a regisztráció és a belépés az adatbázisok használatához.
2012. február 29.
Az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) portálja az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által elnyert TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 pályázat keretében impozáns külalakkal, egyszerűsödött belépési lehetőséggel, könnyebb kezelhetőséggel várja régi és új felhasználóit.
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója
Digitális Tankönyvtár felsőoktatási tankönyvek egyetemi jegyzetek folyóiratcikkek elektronikusan
Layout:hu-HU:mtakBanner