2006. május 8. - EISZ
Újdonságok a Scopusban
 1. 2006-tól a Scopus is rendelkezik idézettségfigyelővel

  1996-ig nyúlik vissza a keresésben, segítségével többek között könnyen megtalálható a legtöbbet idézett szerző egy bizonyos területen, vagy felbecsülhető egy adott szerző jelentősége. Segítségével felismerhetők és beazonosíthatóak a különböző tudományterületek kutatási irányai is.

  Bővebb információ: www.info.scopus.com\ctracker

 2. Szerző azonosítás

  Az adatbázisban lehetőség van ezentúl a hasonló(azonos) nevű szerzők könnyű elkülönítésére. Nem kell végigböngészni az összes “Smith, John” cikket, könnyen szétválaszthatók az orvostudománnyal, mérnöki tudományokkal, vagy éppen a biokémiával foglalkozó névrokonok.

 3. Élő segítség kérhető chat-felületen

  A Scopus legújabb szolgáltatása június 30-ig érhető el tesztjelleggel. Használatával gyorsan választ kaphatunk az adatbázissal kapcsolatos kérdéseinkre. Az új ablakot a “live-chat” ikonnal nyíthatjuk meg (az újabb jelszókérést nyugodtan becsukhatjuk), és ha van szabad operator, azonnal kapcsolatba léphetünk vele.

További hírek
2011. november 22.

Az idén 10 éves az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Alapprogram (továbbiakban: EISZ). Az EISZ biztosítja a felsőoktatási intézmények, a Magyar Tudományos Akadémia, számos könyvtár, közgyűjtemény, országos hatókörű kórház, minisztériumi háttérintézmény (pl. ÁNTSZ, Gabonakutató) és egyéb non-profit kutatóhely teljes szövegű tudományos adatbázisokkal, szakfolyóiratokkal, szakcikkekkel való ellátását központi beszerzés, nemzeti licence keretében.

2010. január 7.
Az EISZ Program 2010-ben
2010. augusztus 26.
2010. augusztus 28-án kilenc óra hosszban a fennakadások, leállások lehetnek a ScieneDirect szolgáltatásában.
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója
Digitális Tankönyvtár felsőoktatási tankönyvek egyetemi jegyzetek folyóiratcikkek elektronikusan
Layout:hu-HU:mtakBanner